Aplikacije za lakši početak školske godine

Iako  sebe smatram nepopravljim fanom olovaka, sveski, mirisom sveže odštampanih  ali i onih starih i bezbroj puta prelistanih i raskupusanih knjiga, ne bežim ni od savremene tehnologije. Moram da priznam da nam današnji mobilni uređaji značajno mogu olakšati život. Iako je starija princeza krenula već u 4. razred, do sada mi nije palo na pamet da potražim neku zgodnu aplikaciju koja bi nam olakšala pamćenje rasporeda i domaćih zadataka.

Posle kraće potrage, raspored časova koji tradicionalno stoji zalepljen na frižideru se tako preselio i u mobilni telefon. Aplikacija  je laka i jednostavna za korišćenje, potrebno je da unesete časove po danima, i to je to. Uneli smo u istu i vannastavne aktivnosti tako da sada nema zabune (skoro nam se desilo da smo pobrkali dane dva od tri dečja rođendana na koja smo pozvani za vikend :)



Takođe, tu je i My homework aplikacija, za unošenje domaćih zadataka (koliko vidim niko nije napravio domaću verziju slične, ako neko zna nek javi). U nju se prvo unesu kategorije tj. oblasti, a potom kad dodajete zadatke birate oblast i upisujete domaći. Kad je zadatak završen, možete ga obrisati a možete podesiti i datum kad je nešto potrebno uraditi.



Ovo je i idealna prilika da se podsetimo i starog posta - to-do liste za velike i male klince i klinceze, koje možete odštampati i skupljanje zvezdica može da počne:)




Jedva čekam da čujem ako imate još neki koristan savet na ovu temu.

Нема коментара:

Постави коментар